Aşk Acısı Çayı

Aşk Acısı Çayı

Hadi canım dediğinizi duydum. Bu çay tüm aşk acısı çekenlere benden armağan olsun:-)
İlişkilerin uzmanı  değilim ama konuyu uzmanlığıma bağlamada ustayımdır:-)
Hepimiz biliriz başlarda yüksek enerjiyle başlayan ilişkiler bittiğinde bizi diple, düşük ruh haline sürükler. Bunun nedeni hormonlarımızda meydana gelen değişmelerdir. Beyinde meydana gelen bu hormonal değişmeler olağan durumların dışında davranışlar sergilememize sebep olur.
Size söyle davranın vs diyemem ama mutluluk hormonlarınıza iyi gelecek bitkisel önerilerde bulunabilirim.








1- Aşk acısı çayı
Tadı güzel olacağından emin olabilirsiniz.
1 bardak çay için (Bu dönemde 1 bardak çay kesmez biliyorum ama abartmayalım lütfen;) Melisa (oğulotu), portakal kabuğu, elma kabuğu birer tutam demlik yada bardağınıza ekleyin. Birkaç çiçek yasemin ve 1 tarçın kabuğu ekleyin. 3-4 dk demleyin süzün ve için. Günde 1-2 bardak içebilirsiniz. Yok ben çok fenayım diyorsanız melisa yerine sarı kantaron kullanın.






Melisa-oğulotu
(Melissa officinalis)
Sarı Kantaron
(Hypericum perforatum)















2- Aromaterapiyi Hayatınıza Katın
Kokular beyinde duygu ( limbik sistem), hafıza, pisikolojik durumlar üzerine etkilidir. Bunun için koklamak yeterli. Ayrıca çok küçük moleküller olduğu için akciğerdeki bronşlar vasıtasıyla kana karışarak vücut biyokimyasını etkiler. Bunun için doğru yağ seçimine dikkat etmek gerekiyor. Bunun için enerji veren kokuları tercih edin. Limon yağı, limonoyu yağı, ve turunç kokuları tercih edebilirsiniz. İçim daralıyor nefes alamıyorum diyorsanız da okaliptüs yağı, nane, biberiye kokuları daha rahat nefes almanıza destek olur. Özellikle nane yağıyla ilgili yapılan pilot çalışmalarda kişilerin daha zinde oldukları gözlenmiştir.


Kullanım şekli;
Bir aromaterapi lambası elde edin İçerisine sevdiğiniz kokuyu ekleyin. Bulamam şimdi onu diyenler de temiz bir peçete veya beze dökerek kokusunu alabilecekleri yerde tutabilirler.

3- Beslenme Şeklinize Dikkat Edin
Depresyondayım deyip yemeye içmeye sarılmayın kilo alır daha çok depresyona girersiniz. Çikolata
yerine meyveleri tercih edin. Omega-3 içeren besinlere ağırlık verebilir (balık, ceviz gibi) yada gıda
takviyelerinden destek alabilirsiniz. Omega-3 seratonin (mutluluk hormonu) yapımını olumlu etkiler. Vücut üretemediği için dışarıdan hayat boyu desteklemek gerekir.

Yok benim acım dirhem azalmadı derseniz bana yazın. Dinlerim sizi:-)
Yine de Aşkla kalın, gezin, tozun Sevgiler

Sevil Gülsoy

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı /Kimyager

Yorumlar