Az para, Çok Güzellik, Temiz Cilt

Az para, Çok Güzellik, Temiz Cilt

Cildinizi bu kadar kimyasala maruz bırakmayın. Hücrelerinizi bu kadar yormayın. Az paraya da çok güzel olabilirsiniz.

Saçlarınız mı sönük? Üstüne birde dökülüyor mu? Şampuanınızın içerisine biberiye yağı ekleyin. Saçlarınız çok mu kuru badem yağı ekleyin. Alın size badem yağlı şampuan. Üstelik alacağınız en iyi şampuandan daha da yoğun içerikte olacak. 200 ml şampuana 20-50 ml kadar eklemeniz yeterli. Zaten aldığınız şişede de muhtemelen o kadar vardır.



Çalışan hanımlar her gün makyaj çıkarırken o kimyasallarla cildinizi ne kadar yıprattığınızın farkında mısınız?
Sert temizleyiciler pek de masum değil. Cildiniz çabuk yaşlanır haberiniz olsun. O temizleyiciyi yavaşça elinizden bırakın ve bir pamuk üzerine bir parça Hindistan cevizi yağı koyun ve cildinizi silin. Sonra pamuğa bakın. Nasıl temizlediğine inanamayacaksınız. İlkokulda yaptığınız deneyleri düşünün. Yağ üzerine su koyar sonrada nasıl ayrıldıklarına bakardık. Yağ ve su birbirine karışmaz. Dolayısıyla ciltteki kiri su ile yüzeysel temizleyebilirsiniz. Yağlar lipid moleküllerini sever. Böylece ciltte biriken kir ve lipidleri kendine bağlayarak temizler, bunu yaparken de cildinizi kurutmaz. Makyajınızı temizlemek için su ile yüzeysel temizlemek yerine bitkisel sabit yağlarla derinlemesine temizlemeniz mümkün. İsterseniz temizledikten sonra suyla da cildinizde kalanları arındırabilirsiniz. Böylece cildinizde yağ birikintisi de kalmaz. Sabit yağlar hem çok pahalı değil hem de her seferinde birkaç damla kullanacağınız için çok da bereketli. Uzun süre kullanabilirsiniz.
Yağ mı? Su en güzel temizleyicidir dediğinizi duyuyorum. Tabiki öyleJ. Burada bahsettiğimiz özellikle makyaj sonrasında cildi derinlemesine sağlıklı bir şekilde nasıl temizleyeceğimiz. Yoksa zamanla birde siyah nokta sorunumuz olacak.

Sağlıklı ve Musmutlu Kalın






Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı / Kimyager

Sevil Gülsoy

Yorumlar