Aç Değilsin Susadın!!!

Aç Değilsin Susadın!!!

Su su su anlatıp duruyoruz. Çok yormadan birkaç şeyden bahsedip konuyu kapatacağım. Zaten bunları yapmak için özel bir çabaya da ihtiyacınız yok.

Yemek yiyor kısa süre sonra tekrar acıkıyor musunuz? Aslında acıkmadın susadın. Sadece vücudundan gelen sinyalleri doğru okuyamadın.

Yemeklerden 2-2.5 saat sonra besinler yıkılır ve oluşan su kaybının (dehidrasyon) önlenmesi gerekir. Vücut su istediğinin sinyalini verir ama biz çoğunlukla açlık olarak algılıyoruz. Bu süreç acıkma ile susuzluğun karıştırıldığı dönemlerdir. Su içtiğinizde 10-15 dk sonra açlığınızın geçtiğini göreceksiniz. Yok hala geçmediyse o zaman gerçekten açsınız.
Yemek esnasında su içmekten kaçının bu hem kendinizi rahatsız hissetmenize hem de sindirimi daha zorlaştırmaya sebep olacaktır.

Suyu tek seferde içmek yerine mutlaka güne yayın. İçtiğiniz suyun organları temizleyerek ilerlemesi için küçük yudumlarla ve gün içerisinde tüketmek gerekiyor. Şayet tek seferde lıkır lıkır su içtikten kısa süre sonra tuvalete zor yetişiyoruz biliyorsunuz.
Sıcak su, soğuk suya göre mideyi yaklaşık 3 katı kadar uzun sürede terk eder. Özellikle akşam yemeklerinden 15-20 dk önce ılık su içmeniz daha az yemenizi sağlayacaktır. Daha çabuk doyduğunuzu göreceksiniz.

Kilo kontrolü demişken yapılan araştırmalarda kilolu insanların birçoğunda demir eksikliği tespit edilmiştir. Yani her şeyi yapıyorum kilo veremiyorum diyorsanız demir ölçümünüze mutlaka baktırın. Vücuttaki eksik demir ile kilo vermek çok zorlaşır. Üstüne birde sürekli üşür halde olursunuz.

Bol sulu, demirli, sağlıklı günler.

Sevil GÜLSOY
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı/ Kimyager

https://www.facebook.com/gulsoysevil/?ref=bookmarks

Yorumlar