Evde Doğal Deodorant Yapımı


Sentetik Dünyanın Doğal İnsanları Selam 
Yaz gelmedi bir türlü dedik durduk ama sonunda geldi. Sıcakların yükselmesiyle buharlaşma hızımız da arttı. Artık terleye bilir ve kokabiliriz.  Basarız deodorantı diyorsunuz ama yanlış yapıyoruz gelelim nedenlerine sonra kararı birlikte veririz.
Son yıllardaki bilimsel araştırmalara bakalım biraz.
Meme kanseri; Son dönem çalışmalar özellikle alüminyum tuzu içeren deodorantların gözenekleri tıkayarak terlemeyi engellediği, yapıyı bozduğu ve meme kanserinde artışsa sebep olabileceği belirtiliyor.
Aynı zamanda hayır yapmaz diyen bilim insanları da var. Durum şaibeli yani. Ne olursa olsun içerisinde 20-30 adet saydığınız ama o, 20-30 tane kimyasalında bir araya gelmesi için en az yine bir o kadar daha kimyasal kullanılıyor. Hal böyle olunca bir çok deodorantların masum olduğu kulağa biraz komik geliyor.

Kronik rahatsızlıklar, alerjiler, terlemeye engel olarak bağışıklık sistemine olan olumsuz etkileri derken örnekleri çoğaltabiliriz.

Terlemeyi tamamen kesersek o toksinler vücuttan nasıl atılacak.
Ter kokmamıza sebep olan şey koltuk altımızda var olan bakteriler. Ter çıkışıyla daha fazla ürerler ve buda kokuya sebep olur. Aslında bakterileri yok etsek kokunun da önlemini almış oluruz. Bunu da doğal yöntemlerle tabiki yapabiliriz. Tamamen terlemeyi önlemek vücuda zarar verir. Terleme vücuttan toksin atmanın en iyi yollarından biridir. Toksinlerinizden kurtulalım ki sık sık hastalanmayalım.

Lavanta yağı
Lavanta yağı; 1-2 damla lavanta yağını koltukaltlarınıza sürebilirsiniz. Gün boyu muhteşem kokacağınız gibi antibakteriyel özelliği sayesinde bakterilerin üremesini azaltacaktır.
Aynı amaçla çay ağacı yağı, adaçayı, Hindistan cevizi yağı okaliptüs yağı, limon yağını da deodorant yerine kullanabilirsiniz.
İsterseniz kendi deodorantınıza da yapabilirsiniz.

Formül 1;
Su; Yarım bardak
Karbonat; 1 çay kaşığı
Lavanta yağı; 6 damla
Kullanımı; Sabahları bir pamuğu bu suya batırıp, kol altlarınızı silebilirsiniz. Bakterileri öldürür, böylece ter kokusunun engellenmesine yardımcı olur.




Formül 2;
Evde Deodorant Yapımı

Hindistan Cevizi Yağı; 3 yemek kaşığı
Nişasta; 3 yemek kaşığı
Karbonat: Yarım tatlı kaşığı
Çay Ağacı Yağı; Yarım çay kaşığı
Kokusunu sevdiğiniz doğal yağlardan da kullanabilirsiniz. (Gül, lavanta, yasemin, menekşe, okaliptüs, kırmızı sandal yağlarından herhangi bir tanesi …)
Yapılışı: Hindistan cevizi yağı ile nişastayı yavaş yavaş karıştırarak kremsi bir yapı elde edin. Karbonat ve çay ağacı yağı ekleyin. Sonra boş bir krem kutusuna boşaltarak ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabilirsiniz. Üstelik bu formülle koltukaltlarınızdaki renk koyulaşmasının da önüne geçebilirsiniz.

Hepinize güzel kokulu günler,



Yorumlar