Haşere Kovucu Doğal Formüller

Haşere Kovucu Doğal Formüller


Bu sinekler neden ısırır ki gitsinler başka bir yerden beslensinler diye düşünürüz.
Erkek sinek çiçek özleriyle beklenebilirken ne yazık ki dişi sinekler yumurtalarının gelişimi için kanda bulunan proteine ihtiyaç duyarlar. Yavruları için bunu yapmak zorundalar.

Hadi ısırdılar neden kaşınıyoruz?
O kadar akıllı canlılar ki bizi ısırırken kanın pıhtılaşmasını önlemek için antikoagülan dediğimiz tükürükler bırakırlar. Vücutta buna karşı önlem almak için antikor salgılar. Antikorlar tükürükle savaşırken bizde kaşınıyoruz işte.

Öncelikle yaz boyu biberiye, fesleğen ve kadife çiçeğini evinizin içinden veya etrafından eksik etmeyin. Bu bitkilerin kokusundan böcekler, fareler ve sinekler pek hazzetmez.

Sonrasında aşağıdaki formüllerden birini uygulayın.

Sinekler İçin

1- Soda içerisine limon yağı ve limon suyu ekleyin. Göz kararı yapabilirsiniz. İyice karıştırın ve etrafa sıkın. Limon yağında bulunan asit böceklerin bacaklarına zarar verdiği için olduğu yere dokunmak istemezler. Hatta temizlik yaparken de suyun içerisine limon suyunu ekleyebilirsiniz. Eviniz muhteşem kokacağı gibi böceklerden de korunmuş olacak. Her kullanımdan önce mutlaka çalkalayın.

2- Karanfil ve biberiye yapraklarını kaynatın. Suyunu kapılarınıza püskürtün. İçerisine limon da ekleyebilirsiniz.

3-Sinekler dumandan hiç hoşlanmazlar. Bir aromaterapi (bitkilerde bulunan uçucu yağlarla yapılan tedavi yöntemine verilen ad) lambası edinin içerisine limon yağı koyun. Limonun kokusuyla sizin enerjiniz yükselirken sinekler kaçacak yer arasın.

4-Elma sirkesine adaçayı yağı, nane yağı veya lavanta yağı koyun her kullanımda iyice çalkalayın. İsteğe bağlı çay ağacı yağı da kullanabilirsiniz. (100 ml elma sirkesinde toplamda 20 ml yağ koymanız yeterli.)

5- Hadi ısırıldınız diyelim kaşımamaya çalışın. Üzerine buz koyun sizi rahatlatacaktır. Elma sirkesi veya ıslak pamuğa biberiye yağı damlatarak silebilirsiniz de.

Unutmayın ki evinizin etrafında durgun su, meyve çürükleri, atık gibi durumlar varsa sinekler buraları çok sever. Ne yaparsanız yapın sineklerin sonu gelmeyecektir.


Örümcekler için;




6- Evinizde sürekli örümcek oluyorsa en etkili yöntem deve kuşu yumurtasıdır. Bir tane deve kuşu yumurtası alın ve evinizin bir köşesine koyun örümcekten eser kalmayacaktır. Mimar Sinan yaptığı eserleri örümcekten korumak için deve kuşu yumurtasını kullanmıştır.






Fareler için;





7- Kadife çiçeğini evinizin yakınlarına dikin veya çiçekleriniz kapı girişlerine koyun fareler bu çiçeğin kokusunu hiç sevmez.








Karıncalar için;


Geleneksel olarak karıncaları öldürmeme gibi bir huyumuz var. Özellikle köy yerlerinde bunu daha net görebilirsiniz. Hep bir yerlerden çıkarlar. Bulaşık yıkarken öleceksin bas git dediğimiz karıncalarıdan öldürmeden kurtulabiliriz.

8-Sinekler için uyguladığınız formülleri karıncalarda kullanabilirsiniz.

9-Temizlik yaparken elma sirkesini mutlaka kullanın. Sirke ve limondaki asit sinek ve karıncaların ayaklarına zarar verdiği için pek yaklaşmazlar.

10-Bebek pudrası, pudra şekeri karıncaların nefes yollarını tıkar. Geldiği yere dökerek karıncaların gelmesini engelleyebilirsiniz.
                            
11-Tebeşirle bariyer oluşturabilirsiniz. Kalın bir çizgi çekin çizgiyi geçemeyecektir.

      12-Şekerli yiyeceklerinizi ya suyun içerisine koyun yada ağzını sıkıca kapatın. Özellikle çay şekerinizin kavanozunu suyun içerisine koyabilirsiniz.

     13-Karıncaların geldiği yere nemlendirilmiş tuz ekleyebilirsiniz. Bu yöntem de gelmelerini engelleyecektir.

Bütün yaz böceklerle olan savaşınızda, hepinize başarılar diliyorumJ Umarım en az hasarla atlatabilirsiniz.



Yorumlar