HADİ O ZAMAN TOPRAĞA BASALIM!

Hadi o zaman toprağa basalım.
Oldum olası şehirlerde büyüyen çocuklara üzülmüşümdür. Çamurla oynamadan, toprağa özgürce basmadan, ağaçlara tırmanmadan, yağmurda toprak kokusunu duymadan büyüyorlar. Gün geçtikçe gri ortamlarda daha çok yaşamaya başladık. Ağaçların yaydığı pozitif elektrik yerine betonların soğuk ve negatif elektronlu ortamında boğulur olduk. Boğuldukça da daha sinirli, gergin, stresimizi atmak için daha yüksek sesle konuşur olduk.

Bombardıman altındayız görmüyoruz!
Kablosuz ağlar, elektromanyetik cihazlar, etrafta bulunan manyetik dalgalar gözümüzle görüyor olsaydık nasıl bir bombardıman altında olduğumuza inanamazdık. Bunların hepsi vücudumuza etki ediyor. Dengesini bozuyor. İçimiz karardı, farkındalığımız arttıysa birazda umut dolalım o zaman.
Kocaman bir fabrika gibi düşünün, içerisinde milyonlarca çalışan var. Mikroorganizmalar, mineraller, organik ve inorganik maddeler, bakteriler, omurgalı ve omurgasız canlılar….bıkmadan usanmadan iyilik, güzellik, yenilik üretiyor. Sen yeter ki gitmesini bil.


Düzce-Adaçayı fidesi toprakla buluşurken
Bakınız şekilde görüldüğü gibi her hafta sonu ben gidiyorum.Birkaç bitki dikip, ağaçlardan meyve toplayıp, bitkilerin muhteşem kokusuyla başımı döndürüp,
toprakla oynayıp dönüyorum. Çalışacağım diyorsan sen de gelJ.

Kendinizi Topraklayın
Hepimiz deneyimlemişizdir. Evde bir eşya bozulduğunda veya yeni bir eşya alındığında topraklama var mı diye sorulurdu. Eşyalarımızı bile topraklarken kendimizi neden topraklamıyoruz? Topraklamadığımız için stresimiz geçmiyor, daha çok sinirleniyor, sesimizi yükseltiyor olabilir miyiz?

Unutmayın ki vücudumuzda da bir elektriksel iletim var. Organ, doku ve hücrelerin elektriksel ortamının stabilitesi yani denge içerisinde çalışabilmesi için topraklanmaya ihtiyacımız var. Hep diyoruz ya antioksidan, antioksidan diye. Toprak sonsuz miktarda elektron kaynağı ile en büyük antioksidan kaynağı işte. Üstelik ayağınızın altında.


Eskilerimiz zehirlenme olduğunda hiç bir şey yapamazlarsa kişiyi toprağa yatırırlardı. Zehirlenmelerde, ağrıların geçmesinde, dolaşım sisteminin düzenlenmesinde inanılmaz katkıları var. Hadi o zaman eller ağaçlara ayaklar toprağa.

Sevil Gülsoy
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı/ Kimyager

Yorumlar