Susam Yağı Kullanmanız İçin 7 Önemli Neden!

Susam Yağı Kullanmanız İçin 7 Önemli Neden!

Susam Yağı

Doğalı seven insanlar selam,

Bitkisel yağ deyince eminim ilk aklınıza gelen çörekotu yağıdır. Ama bir değerli yağımız daha var. O zaman biraz da susam yağından bahsedelim. Sizler için literatürlerden harika bilgiler derledim. Aslında bu saydıklarımızın dışında birçok faydası var ama onlardan da başka zaman bahsederiz





1-Eklem ağrılarında kullanabilirsiniz
Susam yağı Osteoartrit (eklem hastalığı) fare modelinde kas oksidatif sitresini inhibe ederek eklem ağrısını zayıflatır.
Özellikle travmatik ağrılarda 6. ve 9. Günlerin sonunda ağrı şiddetinde belirgin azalmalar olur.

Bunun için susam yağıyla masaj yapabilirsiniz ve günde 1 tatlı kaşığı kadar susam yağını içebilirsiniz. 
Aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Fazlası bağırsakların fazla çalışmasına sebep olabilir (laksatif). Az da olsa susam ve susam yağına alerjisi olan kişiler olabilir. Onlar kullanmasınlar.



2-Kremlerinize ekleyin
Susam yağı antioksidan ve antimikrobiyal etkilidir. Kozmetik ürünlerde güvenle kullanabilirsiniz. Bunun için kremlerinize veya losyonlarınıza kullanacağınız kısmına damlatarak kullanabilirsiniz.

3-Kuru ve yıpranmış saçlar için kullanın
Hem saç hem de saç derisi için mükemmel bir destekleyicidir. İki haftada 1 masaj şeklinde saç derinize ve uçlarına uygulayabilirsiniz.

4-Günde 1 tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz
Günde 1 çay kaşığı kadar susam yağı tüketilmesi kilo kontrolünün sağlanmasına, kolesterolün ve tansiyonun düzenlenmesine destek olur. Üstelik kalp sağlığınızı korumaya mükemmel bir yardımcıdır.

5-Güneş yağı yapın
Güzel bir bronzluk ve sağlıklı bir cilt istiyorsanız;
Kullanılacak yağlar;
Ceviz yağı
Kakao yağı
Fındık yağı
Susam yağı
Üzüm çekirdeği yağı;1 tatlı kaşığı
Hazırlanışı;
Yağları eşit miktarlarda karıştırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı ekleyin. Harika bir bronzluk elde edeceksiniz. Karışımın içerisinde bulunan yüksek miktardaki E vitamini cildinizi besler. Üstelik susam yağının içinde doğal güneş koruma faktörü var. Ama unutmayın cilt için yeterli değil siz güneş koruyucunuzu da kullanmayı ihmal etmeyin.


6-Ayak topuklarınıza masaj yapın
Ayak ağrılarınıza, topuk çatlaklarına karşı susam yağı ve acı elma (adaçayı) yağını karıştırın ve masaj yaparak sürün ayaklarınızın nasıl rahatladığını göreceksiniz.Kokusunu değiştirmek için sevdiğiniz herhangi bir uçucu yağdan birkaç damla ekleyebilirsiniz. Okaliptüs, limon, lavanta yağı gibi.

7-Kabızlığın giderilmesinde destekleyicidir
Sindirim sistemi problemleriniz varsa günde 1-2 tatlı kaşığı susam yağı sizi bu sıkıntıdan kurtarır. Suya ekleyerek veya direkt olarak içebilirsiniz. Ayrıca aynı saatte tuvalete gitmeyi alışkanlık haline getirirseniz buda sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur.


Yorumlar