Cildinize 1 Damla, Burnunuza Bir Tutam Lavanta Almaz Mıydınız?

Cildinize 1 Damla, Burnunuza Bir Tutam Lavanta Almaz mıydınız?


Eğer bir lavanta kokusu duymamışsanız hayatınızda gerçekten çok şey kaçırmışsınız demektir. Bakınız şekil A da görüldüğü gibi ben koklayınca nasıl mutlu oluyorumJ. Hep o terpineol-4, linalool, linalylacetat  yüzünden oluyor. Gül gibi oldukça popüler olmaya aday bu bitki sadece kokusuyla değil şifasıyla da popüler olmayı hak ediyor. Hakkını verelim lütfen.

Hazır sezonu da geldi, baktım sosyal medyada her yer lavanta yazmasam olmazdı. Gül ve lavantaları daha çok insanın tanımasına vesile olan herkese teşekkürler. Bu ilgiyi hakkeden o kadar çok bitkimiz var ki. Şu aralar Isparta’nın Keçiborlu Kuyucak köyünde inanılmaz bir manzara var imkanı olan yolunu oraya düşürsünJZamanı geçmek üzere.
Yetiştirmek isterseniz, güzelliğine karşılık mütevazı bir bitkidir. Öyle bakım istekleri olmaz sizden.


Lavanta Sirkesiyle Temizlik Yapın
Dr. Gatteforsse
İranlılar, Romalılar, Yunanlılar salgınlarda odalarına sinen kötü kokulardan kurtulmak ve bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak için lavanta bitkisini yakarak kullanırlardı. Ayrıca lavanta sirkesi ile temizlik yaparlardı.
Fransız kimyager Dr. Gatteforsse bir deney sırasında elini ağır derecede yakar ve tesadüf eseri lavanta yağını kullanarak iyileşir. Bundan öyle etkilenir ki uçucu yağlarla yoğun bir şekilde ilgilenir ve Aromaterapinin babası olur.




Sentetik Kokularla Aynı Etkiyi Alamazsınız
Birçok kozmetik ürününü lavantalı yazdığını görürsünüz ama ne yazık ki birçoğunda sentetik lavanta kokusu kullanılmakta. Sentetik lavantayla aynı etkileri alamazsınız.
Lavantanın antioksidan kapasitesi standart antioksidanlarla karşılaştırıldığında, yüksek olduğu görülmektedir. Bu amaçla saç, cilt, vücut için mükemmel bir destekleyicidir.Ürünleri kokusuz alıp lavanta yağını kendiniz de ekleyebilirsiniz.






Kremlerinize 1 Damla Ekleyin
Lavanta yağının muhteşem dengeleyici ve yatıştırıcı özelliği vardır. Kan dolaşımını hızlandırır. Cilt lekelerinin giderilmesini destekler. Bunun için çok basit bir formül kullanacağız. Gece kremlerinizin üzerine 1 damla damlatın karıştırın ve sürün. Ama yine söylüyorum hakiki lavanta yağı olması gerekir. Diğerlerinin hiçbir yararlı etkisini görmezsiniz.









Saçlarınız İçin Şampuanınıza Ekleyin
Saçlarınızın daha bakımlı ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız şampuanınızın 100 ml sine 10-15 damla kadar ekleyebilirsiniz. Her kullanımda mutlaka çalkalayın.











Çamaşır veya Bulaşık Makinalarınıza Ekleyebilirsiniz
Antiseptik özelliğinden ve kokusundan yararlanmak için çamaşır makinanıza 1 çorba kaşığı kadar bulaşık makinanıza da bir çay kaşığı kadar ekleyebilirsiniz.

Uykusuzluk İçin
Uykusuzluk problemlerinde yastığınıza damlatabilirsiniz.3-5 damla yeterli olacaktır. Biz beze damlatıp size yakın bir yere koyabilirsiniz. Kokusuna böcek de gelmez.












Sahte ve Tağşişli ürünlere Dikkat
Şunu söylemeden geçemeyeceğim. Ne yazık ki piyasada bulunan lavanta yağlarının çoğu gerçek lavanta yağı değil. İçerisine çeşitli seyrelticiler koyuluyor. Onları da kullanmayın zaten fayda filan görmezsiniz. Nasıl güveneceğiz derseniz ya organik olanları tercih edin, ya da gerçekten güvendiğiniz markaların yağlarını alın.

Lavanta sirkesi;
Sirkenizin içerisine kurumuş lavanta çiçeklerini atın ve 5 hafta kadar bekletin. Sirkenizin daha güzel kokmasını sağlayacağı gibi antioksidan özelliği de artmış olacak. Sonra istediğiniz yerde kullanın.Dahili ve harici kullanılabilir.















Lavanta hidrosolü
Lavanta hidrosolü lavanta yağı çıkarılırken meydana gelen su buharının yoğunlaştırılmasıyla elde edilen şeffaf sıvıdır. Hani içerisinde lavanta yağı da karışmışsa of ki ne of. Kabaca söyle tarif edeyim. Yemek yaparken tencerenin tavanında buhardan su birikintileri oluyor ya he işte o hidrosol oluyor. Gül suyu da öyle. Elinizde harika bir ürün var demektir. Ben her aksam cildimi lavanta hidrosolü ile siliyorum. Gerçekten cildiniz için mükemmel bir destekleyici. Hem tonik, hem sivilcelerin iyileşmesini sağlıyor. İllaki satılan bir yer vardır.

Son olarak isterseniz; Lavanta bitkisini solonunuzda veya lavabolarınızda bir kenara koyabilsiniz. Bunun için 100 gr bitkiyi bir kumaş,vazo veya bir kabın içerisine ekleyip koymanız yeterli. Koyduğunuz yerin havasının güzelleşeceğinden kuşkunuz olmasın.
O zaman size lavanta kokulu günler,

Facebook sayfamızı takip etmek için linki tıklayabilirsiniz.
https://www.facebook.com/gulsoysevil/?ref=bookmarks







Yorumlar