Çörek Otu Kullanımında Tavsiyeler ve Uyarılar!
Son yılların altın çağını yaşayan, kendinden oldukça söz
ettiren hatta birçok hastalığa karşı araştırması yapılan çöreotu. Sen ne
güzelsin ne şifalısın.
Çöreotu yazdığınızda binlerce tavsiyeler görebilirsiniz.
Unutmayın ki doğal bir ürün kullandığınızda, nasıl üretildiği, nasıl
kullanmanız gerektiği hatta hangi saatler arasında almanız gerektiği bile
önemlidir. Doğru kullanım faydayı arttıracağı gibi vereceği zararı da minimuma
indirecektir.
Tohumundan başlayalım o zaman. İlk tavsiyem yerli çörek otu
kullanmanız. Yaptığımız çalışmalarda yerli tohumun daha kaliteli içerik
değerlerinin daha verimli olduğunu göstermekte.
Çörek otu yağının
kaliteli olduğunu nasıl anlarız?
En doğrusunu ancak analiz yöntemleriyle anlayabilirsiniz.
Ama deneyimlediğim bulguları sizinle paylaşayım.
1- Rengine dikkat
Çörek otu yağının renginin koyu olması onun daha çok şifalı
olduğu anlamına gelmez. Aksine daha çok sıcağa maruz bırakılmış olabilir. Sıcak
uygulamaları daha çok yağ çıkmasını sağlar.
2- Tadının acı olması kaliteli olduğunu
göstermez
Tadın acı olması onun çok kaliteli olduğunu göstermez.
Yaptığımız analizlerde çörek otunda bozulmaya bağlı olarak peroksit miktarının
arttığını ve tadının acılaştığını gördük.
Yani demek istiyorum ki aldığınız çörek otu biraz açık renkte
ve tadı çok acı olmasın. Birde gerçekten soğuk sıkım olsun ve serin yerde
saklayın.
Gelelim faydalarına;
Yıl 2001
Antitümör etkisi
Makale özetle derki; İki grup deney faresi var ve her iki
grup farede lösemi ve akciğer karsinoma hücreleri ( şair burada kanserli hücre
demek ister) vardır. Birinci grup fareye çörek otu ekstresi verilir ve ekstre
almış farelerle almamış farelerin yaşam süreleri kıyaslanır. Aman Allah'ım çörek otu
ekstresi almış farelerin diğer kanserli farelere oranla yaşam sürelerinin %153 oranında arttığı gözlenmiştir.
Yine yapılan başka bir çalışmada çörek otunun tümör oluşum
yoğunluğunu önemli ölçüde azalttığı tespit edilmiştir.
Bu arda Türkiye’deki
ölümlerin %40 dolaşım sistemi demiştik ya 2. Sırada da % 19,7 ile iyi huylu ve
kötü huylu tümörlerin sebep olduğu ölümler var. İstatistiklere bakılırsa
oran giderek artıyor. Sağlığınıza iyilik yapın ve çörek otunu kullanmak için
hastalanmayı beklemeyin.
Bağışıklık sistemi
Yapılan bilimsel çalışmalar çörek otu içerisinde 100 den
fazla bileşik olduğunu göstermiştir. Bunlardan bazıları nigellon ve alpha pinen
bileşimleri, omega-3, omega-6 yağ asitleri, selenyum, çinko, demir, bakır,
kalsiyum mineralleri ile E vitaminidir. Bu bileşikler ve yağ asitleri özellikle
bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde son derece önemlidir.
Vitiligo;
Her gün bir tatlı kaşığı tüketebilirsiniz. Bağışıklık
sisteminden tutun da Vitiligo rahatsızlığına kadar dokunmadığı alan yok. Çörek otu
deriye renk veren melaninin çalışmasını düzenlemeye yardımcı olur.
Çalışmalar 6
ay kadar çörek otunun düzenli kullanımı Vitiligo rahatsızlığına iyi geldiğini
göstermiştir. Bunun için hem rahatsızlık olan bölgeye sürülmesi hem de içilmesi
gerekiyor.
Saç Beyazlaması
Saç bakım yağınızın veya şampuanınızın içerisine mutlaka
ekleyin. Dökülmesini önlemeye yardımcı olacağı gibi saçların beyazlaşmasını da
geciktirecektir. Çörek otu yağı ise melanin pigmentini hücre içerisinde
destekleyerek cildinizin solmasını, buruşmasını ve cildinizde yaralar
oluşmasını engeller.
El ve ayak Şişmeleri
Anadolu insanlarının geleneksel tedavi yöntemlerinin hep bir
mantığı olduğuna inanırdım. Sadece mekanizmayı bilmiyorlar.
Bir çay kaşığı ezilmiş tohumu kaynamış 1 fincan su içerisine
koyun ve günde 2 kez için. Vücudunuz için tam bir tonik özelliği gösterir. Güneydoğu
Asya, Ortadoğu ve Anadolu’da da bu yöntem el ve ayak şişmelerine karşı
kullanılır.
Şu durumda olanlar
siz kullanmayın.
Hamilelik şüphesi olanlar ve hamile olanlar özellikle ilk 3
ayda kullanmamalı. Az da olsa bazı insanların çörek otuna karşı alerjisi
olabiliyor onlarında kullanmaması gerekir.
Sevil GÜLSOY
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı/ Kimyager
.
Yorumlar
Yorum Gönder