Her Eve Biberiye ve Biberiye Yağı

Her Eve Biberiye ve Biberiye Yağı
Ege ve Akdenizlilerin daha çok bildiği ve kullandığı biberiye bitkisine yakından bakalım biraz. Yakından baktıktan sonra da bir tutam alırsınız heraldeJ Yok hiç birini yapmam derseniz et yemeklerinize kullanın.

Malum yaz geldi ve zayıflamaya çalışıyoruz. Biberiye çayı size yardımcı olabilir. Günde içeceğiniz 1 bardak biberiye çayı yağ yakımını hızlandıracaktır ve vücuttan ödem atmanızı destekleyecektir.

Gelelim biberiye yağına benim olmazsa olmazlarımdan. Neredeyse yaptığım tüm karışımlara ekliyorum. Neden mi? Biberiye yağı cilt yüzeyindeki kan akışını hızlandırır. Buda o bölgeye daha çok oksijen gitmesine, daha çok beslenmesine ve o bölgenin güçlenmesine yardımcı olur.

1-Morarmalara karşı kullanın
Bir yeriniz mi morardı. Pamuğu nemlendirin üzerine birkaç damla biberiye yağı sürün. Kısa zamanda iyileştiğini göreceksiniz. (Morluk derken sakın göz altlarına denemeyin. Kollar ve bacaklar için kullanabilirsiniz.)






2-Saçlarınız uzamıyor mu?
Yaptığınız karışımların içerisine veya şampuanınızın içerisine biberiye yağını ekleyin. Saçlarınızın daha çabuk uzadığını ve dökülmesinin azaldığını fark edeceksiniz.Biberiye yağının bulunduğu uygun yağ karışımlarının kafa derisine uygulanmasıyla kellik tedavisinde %44 başarılı olduğu gözlenmiştir.

Minik bir uyarı; Yağ kullanıyorum sonra saçtan arınması zor oluyor diyorsanız saçlarınıza su dökmeden önce şampuan dökün ve az suyla köpürtün. Yağın saçınızdan daha çabuk arındığını göreceksiniz.









3-Çocuğunuz odaklanma sorunu mu yaşıyor?
Ders çalışırken yakasına yada yanındaki mendile birkaç damla biberiye yağı damların. Çocuğunuzun dikkatini arttırmaya destek olacaktır. Bunu kendiniz için de yapabilirsiniz. 
Yapılan bilimsel çalışmalarda 3 dakikalık aromaterapi uygulaması ile sinirlilik düzeyinde azalma, rahatlama, matematiksel işlemleri yapmada doğruluk ve hız kazanma gibi pozitif sonuçlar gözlenmiştir.




4-Hazımsızlık için;
Günde 4-6 gr bitkinin çayını veya 3-4 damla kadar uçucu yağı suya karıştırılarak kullanılabilir. Uçucu yağı dahilen kullanımında ölçülü olmak önemli.

5-Sinekler ve böceklerle başınız dertte mi?

Biberiye bitkisini evinizin etrafına dikin veya saksılarla olduğunuz yere koyun. Muhteşem kokusu sizi cezbederken, böcekler ve sinekler kaçacak yer arayacaktır. Aynı zamanda karanfil, limon suyu ve limon yağını sinekler hiç sevmez.














Peki her biberiye yağı olur mu?
Tabii ki olmaz. Biberiye yağı uçucu bir yağdır. 1 litre yağ için neredeyse 100-150 kg kadar bitki gerekir. Aldığınız yağ mutlaka içilebilir kalitede olmalıdır.
Uçucu yağlar cilde tek başına sürüldüğünde tahriş edebilir dikkat edin. Susam veya zeytinyağı ile karıştırarak cilde uygulayabilirsiniz.





Yorumlar